top of page

kom uit je comfort zone

Je comfort zone is het plekje waar jij je prettig en veilig voelt. Je komt uit je comfort zone zodra je plotseling in een situatie bent die je niet eerder hebt meegemaakt en waarvan je onzeker bent of je het kunt of niet.


”Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Pippi Langkous


Een situatie die je niet kent of eerder hebt meegemaakt kan beangstigend zijn maar we mogen weten dat God in álle situaties bij ons is. Probeer open te staan voor wat God op je pad brengt of waar Hij je naartoe leidt.
’Vertrouw op de Here met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken.‘

Spreuken 3:5-6 NBG51


Open staan voor God en zijn leiding zoeken kan spannend zijn en je uit je comfort zone trekken maar, het biedt ook mogelijkheden, ongekende mogelijkheden zelfs want Hij is daar bij jou!


’vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.‘

Jesaja 41:10 NBG51


Ik zit er op het moment middenin, sinds een aantal dagen is de relatief kleine hernia in m’n rug plotseling waarschijnlijk een grote hernia geworden, de pijn is bijna ondraaglijk en lopen is zwaar. Ik merk dat ik het erg moeilijk vind om in de pijn God te zoeken.


Toen ik gisteren in het ziekenhuis was, zag ik, terwijl ik voorovergebogen stond te leunen op een kast, deze tekst op mijn arm. Een stille reminder dat Hij bij mij is met Zijn kracht.


Ik besefte dat ik helemaal niet hoef te zoeken want Hij is al in mij, in jou! Wij mogen putten uit Zijn kracht in ons.


Vader, dank U dat U bij mij bent vandaag, dat u in mij bent en dat u voor mij bent vandaag.


’Wie zich echter met de Heere verenigt, is één geest met Hem.‘

1 Korinthe 6:17 HSV

Comments


Abonneer voor blogupdates / sign up for blog updates

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page