top of page

Leuk mini-projectje: voorbereiding op de voorbereiding!

Bijgewerkt op: 12 jan.

Ter voorbereiding op de de 40-dagentijd, die begint op 14 februari, wil ik vanaf 24 januari graag starten met een leuk mini-projectje van 21 dagen.


Elke dag post ik op Instagram en mijn Whatsappkanaal Geloof in uitvoering een woord en een Bijbelvers, het is de bedoeling dat je dat woord elke dag gebruikt in een gesprek. Het mag een casual gesprek zijn maar het mag (zeker) ook een wat dieper gesprek zijn. Laat het woord zo tot je doordringen, zoek er eventueel zelf een passend Bijbelvers bij of doe iets creatiefs met het woord.


Het doel is je dagelijks bezig te houden met God en de Bijbel, je bewust te maken van Zijn aanwezigheid in je leven en zo bewust de 40-dagentijd in te gaan.
Wat betekent de 40-dagentijd?

De 40-dagentijd is voor veel christenen een tijd van inkeer en bezinning. Het is een voorbereiding op het Paasfeest. De periode van veertig dagen is dezelfde periode die Jezus doorbracht in de woestijn toen Hij door de duivel op de proef werd gesteld. Tijdens de veertigdagentijd doen veel christenen iets extra’s. Bijvoorbeeld vaker uit de Bijbel lezen of iemand helpen in je buurt. Of ze onthouden zich van dingen door te vasten. Vasten kun je zien als jezelf iets ontzeggen om daardoor dichter bij God te komen.


Laten we ons samen voorbereiden op de voorbereiding voor het Paasfeest!


Hopelijk doe je mee!

liefs Renneke

Comments


Abonneer voor blogupdates / sign up for blog updates

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page