top of page

Onzeker en Pippi

De afgelopen weken heb ik vooral op Instagram met jullie nagedacht over bidden. De komende tijd wilde ik daar graag de focus leggen op Bijbel lezen. Alleen werd (en word) ik een beetje onzeker.......


Onzeker, want weet ik wel genoeg om iets te kunnen zeggen over Bijbel lezen? Weet ik eigenlijk wel genoeg om iets te zeggen over bidden? Moet ik niet eerst meer leren?


En toen moest ik denken aan die uitspraak: “God doesn’t call the qualified, He qualifies the called.”

"God doesn’t call the qualified, He qualifies the called."

En ik las 1 Korintiërs 2:

’Ik kwam jullie dan ook niet met mooie woorden of wijze ideeën over God vertellen. Want voor mij is de boodschap van de gekruisigde Jezus Christus het enige belangrijke. En ik voelde mij onzeker en bang toen ik bij jullie kwam. Ik hield dan ook geen prachtige toespraak. Maar ik sprak gewoon uit mijn hart. En God gaf er kracht aan. Want ik wilde niet dat jullie mij zouden geloven omdat ik zo'n mooie toespraak had gehouden. Maar ik wilde dat jullie zouden geloven door de kracht van God.‘

1 Korintiërs 2:1-5 BBTerug naar het belangrijkste, de gekruisigde Jezus. Terug naar woorden uit mijn hart, ingegeven door God’s kracht. De kracht van God heeft meer ruimte nodig, ik verlang er naar.


Voor wie het nog niet wist, ik ben begin februari dit jaar geopereerd aan m’n rug. Nu ben ik aan het revalideren, met de nodige (letterlijke) struikelingen.....Het heeft tijd nodig om weer normaal te kunnen lopen, om weer de kracht terug te krijgen in mijn been.


Dus even pas op de plaats nu, tijd om in de Bijbel te duiken, Zijn woord. En straks, na Pinksteren, ben ik weer krachtig terug, niet met een prachtige toespraak maar sprekend vanuit mijn hart.


’Want Gods kracht werkt in ons. Die kracht is dezelfde sterke macht waarmee God Jezus weer levend maakte. En het is dezelfde macht waarmee Hij Hem in de hemelse plaatsen een plaats gaf naast Zichzelf.‘

Efeziërs 1:20 BB


’God is in staat om eindeloos veel meer te doen dan wij kunnen bidden of bedenken. Dat doet Hij door de kracht die in ons werkt.‘

Efeziërs 3:20 BB


Bijbelstudie

Dichter bij God komen is onder andere meer leren van Zijn woord. Voor mij is echt in de Bijbel duiken, nieuw, eigenlijk heb ik dat nog nooit echt gedaan. En zoals Pippi zegt: "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan."


"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan."

Pippi Langkous


Voor die Bijbelstudie heb ik een handig tooltje gemaakt om me te helpen, een soort leidraad. Mocht je het leuk vinden, je kunt deze gratis downloaden via deze link.

Hopelijk kan het je helpen groeien!


Liefs Renneke


Commentaires


Abonneer voor blogupdates / sign up for blog updates

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page